Skip to main content

Over Margriet

Mijn zoektocht

Werken in de wetenschap leek me geweldig. Ik was dus blij toen het na mijn researchmaster moderne geschiedenis aan de RuG lukte om een promotieplek te krijgen. Ik was een goede onderzoeker, maar zag weinig mogelijkheden voor de toekomst. Dat zette mijn ideeën over een academische carrière op losse schroeven.

Ik vond een nieuwe baan bij de universiteitsbibliotheek. Toch voelde mijn zoektocht nog niet als afgerond en bleef ik zoeken naar vacatures, telkens hopend dat de vacature met ‘Het Antwoord’ zich vanzelf zou aandienen. Elke dag in de trein naar huis op mijn telefoon zoeken naar vacatures: daar ga je je niet beter van voelen kan ik je vertellen.

Langzaam begon ik hele andere banen te overwegen en me af te vragen wat ik nou waardevol werk vond.

Mijn ervaring met loopbaancoaching

Toen ik merkte dat ik er zelf gewoon niet uitkwam, besloot ik uiteindelijk om een loopbaancoach te benaderen. Wat ik leerde van loopbaancoaching was om mezelf weer als uitgangspunt te nemen. Dat klinkt misschien als een open deur, maar als ik nu terugkijk is dat wat het was.

Zoeken naar vacatures en hopen daar het antwoord te vinden op mijn loopbaanvraag bracht me namelijk niet dichter bij mezelf. Ik werd er ongelukkig van omdat die vacatures gingen over wat anderen wilden, over wat anderen zochten, maar niet over mij. Loopbaancoaching helpt je om jezelf in verbinding stellen met wat bij JOU vanzelf gaat, waar JIJ je bed voor uitkomt en hoe JIJ tot je recht komt. JIJ staat dus centraal en niemand anders.

Loopbaancoaching hielp mij de focus te verleggen naar wat mij drijft in plaats van wat de buitenwereld van mij verlangt. Hoe dat kan? Door bijvoorbeeld uitgebreid stil te staan bij wat je allemaal kan en doet. Iedereen heeft een unieke set aan persoonlijke kwaliteiten. Die lijken voor jou vanzelfsprekend en die laat je daarom vaak onbenoemd. Als je beter zicht hebt op waar jij goed in bent, dan wordt het ook makkelijker om te kiezen voor een baan waarin je tot je recht komt.

Het vergroten van je zelfkennis en zelfwaardering maakt het makkelijker om je eigen antwoord te vinden op je loopbaanvraag.

Wat kun je van mij verwachten als loopbaancoach?

Als loopbaancoach ben ik er om jou te helpen bij het vinden van een antwoord op je loopbaanvraag. Ik doe dat door jou met behulp van opdrachten, oefeningen, doorvragen en spiegelen tot nieuwe inzichten te laten komen.

Als coach ben ik rustig, positief, toegankelijk, analytisch, respectvol en verbindend.

Belangrijke waarden zijn voor mij: gelijkwaardigheid, vrijheid, zelfstandigheid en openheid.

Opleiding & Kwalificaties

  • Gecertificeerd StiR Erkend Coach
  • Aspirant lid van NOLOC, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches
  • Afgeronde Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur bij Vistanova
  • Promotieonderzoek over identiteit en gemeenschapsvorming onder Hindostanen in Suriname, 1873-1921, Rijksuniversiteit Groningen
  • BA en MA in Geschiedenis, Rijksuniversiteit Groningen

Zie ook mijn volledige cv op LinkedIn

Goed om te weten

Ik ben aangesloten bij NOLOC, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. In mijn praktijk hanteer ik de NOLOC gedragscode.